Skip to main content

Project Kolisbos

state-of-the-art stoeterij in staalbouw

Projectbezoek, Peer & Pelt
NIEUWE DATUM te bepalen

Een totaalproject voor een nieuwe stoeterij

Het project Kolisbos is een mooi voorbeeld hoe de gespecialiseerde aanpak in een specifiek marktsegment tot mooie resultaten leidt. De aannemer is hier vanaf een wit blad gestart als ontwikkelaar in samenwerking met de vorige eigenaar van het terrein om deze hippische accommodatie te ontwerpen en de bouwaanvraag te bekomen.  Na het bekomen van de vergunning werd het project in samenwerking met een gespecialiseerde makelaar in de markt gezet en verkocht aan de gerenommeerde Stoeterij Zangersheide.  Zij hebben op hun beurt dan terug de sleutel-op-de deur bouwopdracht gegeven.

Project Kolisbos is een totaalproject voor een nieuwe stoeterij, opgebouwd uit verschillende gebouwen: een stapmolen, een rijhal met stalling en woning, een aparte stalling met een mestvaalt.

Naast het gegeven dat het een mooi totaalproject in staalbouw is, zijn er ook een aantal bijzonderheden: er is bijvoorbeeld gekozen voor kokers i.p.v. houten gordingen voor de draagstructuur van de dakplaten. We zullen ook enkele knopen en details kunnen zien die speciaal ontwikkeld zijn in functie van dit soort projecten.

En ook op vlak van de corrosiebeschermingssystemen werden zeer bewuste keuzes gemaakt in functie van de vereisten en verwachtingen  :  de rijhal, de stalling en de stapmolen zijn gespoten met een epoxy coating waarbij de buitenstructuur nadien is afgelakt met een PU coating. Specifieke delen zijn gegalvaniseerd en de woning is RF60 min brandwerend gelakt ter plaatse.

Het is een marktsegment waar staalbouw een prominente plaats in neemt, maar waar maar zelden de mogelijkheid is om een dergelijk project te bezoeken.  We krijgen hier bovendien de unieke kans om ook nog eens een volledige nieuwe state-of-the-art realisatie te bewonderen.

Rendering / Foto's Mathijs Debois - Peter D'Joos

Programma

LET OP: ER IS NOG GEEN NIEUWE DATUM VASTGELEGD

 • 14u30 :
  Ontvangst met koffie en gebak
 • 15u00 :

  Toelichting bij het project

  • Algemene omschrijving project - Pieter Vanthienen (Altez group)
  • Staalconstructie - Domien Driesen (Meco Metal)
  • Activiteiten van Infosteel en toelichting bij Steel Days 2023 - Bruno Dursin/Koen Michielsen (Infosteel)
 • 16u15 :

  Bezoek aan Project Kolisbos (verplaatsingen met de bus

 • 17u30 :

  Netwerken bij een hapje en drankje

 • 18u30 :

  Einde

Foto Mathijs Debois

Partners