Antwerp East Port XL: balans tussen creativiteit en rationaliteit

Langs het Albertkanaal in Grobbendonk verrees een opvallend logistiek gebouw: Antwerp East Port XL. Anders dan bij vele industriële projecten werd hier heel wat aandacht aan het uitzicht van het gebouw besteed. Want ook bij standaard logistieke programma’s is het mogelijk om iets unieks te creëren. Zo bestaat de gevel uit een dubbele opbouw: een standaard sandwichpaneel met een kern die uit PIR bestaat zorgt voor wind- en waterdichtheid. De visuele beplating is daarbovenop geschroefd. Deze buitenhuid heeft dus een uitsluitend esthetische functie. Dit project bewijst dat het mogelijk is om kostenefficiëntie te combineren met een mooi industrieel gebouw als eindresultaat. In dit geval met voorgelakt staal in de hoofdrol.

© 2020 - Infosteel