Ecologie centraal bij nieuw distributiecentrum NIKE

Met zijn nieuwe distributiecentrum zette NIKE zijn ecologische filosofie in de verf.Zo is het gebouw volledig energieneutraal. Ook visueel komt die ecologische filosofie tot uiting, met een enorme groene gevel die het nieuwe complex siert. Staal speelde een hoofdrol in het ontwerp, onder andere dankzij ‘clad racking’. Bij deze methode is veel minder staal nodig om hetzelfde bouwvolume en dezelfde opslagcapaciteit te creëren. Zo’n ‘clad-rack’ bestaat uit een vlakke vloerplaat waarop een volledige rekstructuur uit galgavaniseerd, koudgevormd staal is gebouwd. Die dient als opslagruimte én als structuur om de gevelbekleding tegen te plaatsen. Bij de clad-racking werden hier trouwens niet één, zoals gebruikelijk, maar twee op elkaar gestapelde kranen gebruikt. Een heuse primeur in België!

© 2020 - Infosteel